Welkom in mijn huisje....

MIJN THUIS

Helemaal leuk mijn eigen blog, waarom de naam Rozemarijntje's Brocante; als kind was ik al gek op oude verhalen en oude spulletjes, op school genoten van de boeken als Rozemarijntje en in de soete suikerbol. Bij oma heerlijk snuffelen in de naaidoos.... Het is altijd gebleven... de liefde voor oude spulletjes....donderdag 15 april 2010

De gelukkige huisvrouw


Vandaag gaat de film
“de gelukkige huisvrouw” in première.
De verfilming van het boek van
Heleen van Royen.
Het boek heb ik gelezen en zal
 ook heel graag de film willen zien…….
Maar ik durf niet…….

De hele week al is de film onder
 de aandacht van de media,
en het roept bij mij veel op….

18022010692
Herinneringen van pijn, verdriet
en een heel groot zwart gat.
Ook ik heb na de bevalling van Tim
in een hele diepe depressie gezeten.
Tim is inmiddels 14 jaar dus
 het is al een poos geleden.

18022010693
Heb een hele zware bevalling gehad
maar nadat ik m’n prachtventje
in m’n armen had was ik
dat op zich snel vergeten.
 Tien dagen bleven we samen
 in het ziekenhuis en daarna mochten
we naar huis…….. en toen begon het.
Werd met de dag depressiever
en ik wilde niet meer…….
Uiteindelijk ben ik opgenomen
op een paaz-afdeling in het ziekenhuis.

18022010698
Negen weken ben ik opgenomen
geweest samen met Tim want die mocht
  gelukkig bij mij blijven.
Heb in zo’n zwart gat gezeten,
dat is met geen pen te beschrijven.
Alles wat ik in het verleden had
meegemaakt beleefde ik  opnieuw.
Beetje bij beetje ging het beter.
Na de opname ging ik in groepstherapie,
 kreeg professionele thuiszorg
tot alles weer goed ging.

Een paar jaar later toch weer
 een terugval gehad en toen kwam ik bij
een andere psychiater terecht,
en hij gaf me de tip om
het boek; De Gelukkige Huisvrouw te lezen.
 Hij heeft Heleen ook onder behandeling gehad.
Ik kan nu zeggen dat alles wel
 een plekje heeft gekregen,
maar er zijn altijd momenten in mijn leven
dat bepaalde dingen naar boven komen
en dat kan soms door
 een heel klein dingetje komen.
Gelukkig kan ik er dan wel over praten
 en blijf ik er niet in hangen.
Tijd heelt alle wonden….

18022010691

De film durf ik dus niet in de bioscoop
 te gaan kijken veel te bang voor
 de emotie die het zal oproepen.
Ik wacht wel tot de dvd uitkomt……

xx Marion


17 opmerkingen:

 1. Wat een heftig verhaal Marion!! Ik zeg altijd maar dat je beter een kleine lichamelijke klacht kunt hebben dan iets op het mentale vlak! Het lijkt mij zo moeilijk als je in een depressie zit om er uit te komen...je ziet volgens mij alles op een bepaalde manier en al zegt de hele wereld dat het anders is...zolang bij jou de knop niet omgaat, blijf je er in!

  Ik heb zoiets zelf nog nooit hoeven ervaren en ik wens het ook niemand toe!! De film kan inderdaad te confronterend voor je zijn, je weet niet wat het bij je losmaakt en hoe je daar dan mee omgaat!

  Ik wens je van harte toe dat je nooit meer meemaakt wat je jaren terug is overkomen!

  Een dikke knuffel, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed van je om te wachten tot de film uit is op dvd. Dan kun je rustig in een veilige omgeving kijken en uit zetten als het te moeilijk word.
  Vervelend dat je na zoiets moois in een diep dal gekomen bent. Maar ook weer heel knap dat je er uit gekomen bent.
  Heel veel succes.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marion, wat ben jij door diepe dalen gegaan, ik heb dit gelukkig niet meegemaakt na een bevalling, maar het lijkt me wel heel heftig en net zoals Ingrid dit al schrijft je kan beter lichamelijk dan geestelijk iets mankeren. Gelukkig heb je dit een plekje weten te geven, maar ik kan me voorstellen dat zo'n film weer allemaal emoties bij je oproept. Ik denk dat niemand voor jou kan bepalen of je naar die film toe moet gaan, dat kan alleen jijzelf en als je er nu al angst voor heb zou ik dat zeker niet doen.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marion,

  Nee idd, dan kun je maar beter niet gaan kijken.
  En wachten tot je het thuis een keer in je eigen omgeving kunt doen. Als je dan nog wilt natuurlijk!

  Gelukkig dat je er weer bovenop gekomen bent!

  Flink van je!

  Liefs Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien met een heel goede vriendin? en anders wachten zoals je al zegt. Ik begrijp je en vind het moedig om dit in ,,de groep,, te gooien.
  Er wordt zo gewoon over gedacht, een baby en dan de roze wolk, maar soms is dat héél anders.

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heftig Marion................is er niemand die met je meekan gaan ??.............nou maar dan nog.ik denk dat ik hem ook thuis zal bekijken dan ! pffffffffff.....wel erg allemaal voor je..........het leven is echt geen feestje altijd hoor!! maar .het is en blijft moeilijk ditte.........ik wens je toch heel veel sterkte nog...........enne ik wil beat wel mee hoor naar die film..........lieve groetjes Ria......heb je gewerkt vandaag ???

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh dit is heftig,wat lijkt mij dat erg,ik ga soms ook door een diep dal,maar dat is weer wat anders als wat jij hebt natuurlijk,ik zelf kijk altijd liever thuis de dvd,omdat ik in alle rust moet kunnen kijken omdat ik anders mijn aandacht er niet bij kan houden,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben heel blij voor je dat je uit dat hele diepe dal bent geklommen! En dat je niet in een bioscoop de confrontatie aan wilt gaan kan ik goed begrijpen. Gewoon wachten tot hij op dvd is en thuis kijken is gewoon heel verstandig.
  Lieve groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marion,

  Wat een heftig verhaal maar wat openhartig van je. Ik zou de film ook thuis kijken. Je weet nooit van te voren wat het met je zal doen. Fijn dat alles een plekje heeft gekregen maar ik kan me toch voorstellen dat het een gevoelig iets blijft.

  Liefs,
  Almay

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik weet precies wat je bedoelt Marion. Na mijn jongste kreeg ik ook een PND. Dat is nu 5 jaar terug. Nu pas krijg ik het gevoel als vanouds weer een beetje terug.En ik had al geaccepteerd dat dat nooit weer terug zou komen. Maar af en toe zijn er toch echt weken dat ik de hele wereld weer aankan.
  Het is iets wat je leven tekent. Het krijgt wel zijn eigen plekje maar het heeft zo'n impact op alles gehad, dat veeg je niet zo even van tafel. Ik ga de film wel kijken, maar gewoon op de bank, doos met tissue's op schoot en laat de tranen wel komen.
  Sterkte ermee!
  Dikke knuffel, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Rozemarijntje, ik kan je écht geen raad geven. Sommige dingen laat je beter op z'n beloop, bij andere is het soms erg goed om "de koe bij de horens te vatten". Jaren geleden werd m'n beste vriendin vermoord, de dader werd nooit gevonden. Wanneer er dan iemand wordt opgepakt die misschien een reeks seriemoorden op z'n kerfstok heeft, heb ik vaak het gevoel alweer in een zwart gat te vallen. Ga zeker niet alleen, en zorg dat je omringd ben door dierbaren, wanneer je de DVD huurt. Liefs, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Marion,
  misschien komt er voor jou wél een geschikt moment om de film te bekijken, het is niet omdat die nu uitkomt dat je dat ook dadelijk moet doen. Heel belangrijk is luisteren naar jezelf en dat doe je goed want ergens is er iets in jou wat de herkenning oproept zodat je zelf een beetje bescherming zoekt tegen een terugval.
  Helaas herken ik dit ook door ondervinding en het blijft steeds 'werken aan jezelf' maar ook dat kan je gelukkig leren,
  dikke knuffel van Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat dapper om dit te schrijven.......
  Maar je gevoel geeft heel goed aan hoe je hiermee om moet gaan. Dus lekker nog even wachten en dan in je eigen veilige omgeving heerlijk kijken.......
  Luister naar je gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Poeh... wat een heftig verhaal.... kan me voorstellen dat deze film je erg aan zal grijpen. Vergeten doe je dit soort dingen nooit, misschien dat je het een plaatsje kunt geven in de loop der tijd, maar kwijt raken doe je het denk ik nooit meer. Ik ga 'em samen met een vriendin bekijken, lijkt me wel erg aangrijpend. Zal de doos tissues maar meenemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nu dacht ik dat ik iets persoonlijks op mijn blog gezet had. Jeetjemina zeg wat ontzettend knap van je dat je dit durft te delen. Veel te vaak hangt er een taboe op depressies omdat je niet aan de buitenkant van iemand kan zien dat je ziek bent.

  Doe wat je hart je ingeeft meid!

  Groeten,
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goed van je Marion dat je dit deelt, voor jezelf en wellicht ook voor anderen. Dus ik ben trots op je. Kan me voorstellen dat je hem thuis wilt kijken in alle rust, alleen jammer dat je nu nog een tijdje moet wachten terwijl je natuurlijk ook nieuwschierig bent. Ik vond het boek (trouwens al haar boeken) geweldig ook Heleen is een sterke vrouw die veel heeft meegemaakt.
  Groetjes Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jeetje Marion, jij hebt al heel wat narigheid meegemaakt. Doe wat jij denkt dat goed voor je is. Ik wens je daar veel sterkte bij toe!
  Dikke knuffel, Anja

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, stel ik erg op prijs
x Marion